Tropenmuseum heeft aantrekkelijk programma (voor kinderen) in de kerstvakantie

      Reacties uitgeschakeld voor Tropenmuseum heeft aantrekkelijk programma (voor kinderen) in de kerstvakantie

Tropenmuseum Christmas Happy funny children twins sistersHet is bijna kerst en dus gaat de kerstvakantie beginnen. Moment voor vele trotse vaders en moeders even na te denken waar ze in de veertien-dagen vakantie met hun kinderen naar toe kunnen. Misschien een goede aanleiding naar Amsterdam te gaan en naar het Tropen Museum aan de Linnaeusstraat in Amsterdam (niet zo ver weg van Artis!). In het prachtige museumgebouw wordt dit keer in Tropenmuseum JUNIOR onder andere een tentoonstelling gehouden over Marokko: Ziezo Marokko.

Tentoonstelling moet je niet te saai opvatten want het is feitelijk een soort van mega workshop (“doe-tentoonstelling”) waarbij de kinderen met van alles en nog wat wordt beziggehouden.

tropenmuseum groot mozaiek puzzelEr is in de kerstvakantie (24 december t/m 8 januari) ook andere activiteiten, zoals Boeddha activiteiten, Puzzelen, luisteren naar een hangdrumconcert of het maken van een fanous-lantaarn.

Ontdek met de hele familie het verhaal van Boeddha tijdens de familie-rondleiding Boeddha binnenstebuiten

En als je kinderen lekker bezig zijn is er voor de ouders ook van alles te doen. Het persbericht spreekt over:

Boeddha rondleiding | Workshop mindfulness | Live painting performance | Hangdrumconcert
In de tentoonstelling De Boeddha ontdek je hoe het boeddhisme wereldwijd beleeft wordt. Elke zaterdag en zondag in de kerstvakantie wordt de rondleiding Op zoek naar Boeddha aangeboden. Wil je nog meer elementen van het boeddhisme ontdekken? Ervaar de kracht van mindfulness tijdens een workshop op 28 december. Op 7 en 8 januari werkt kunstenaar Tashi Norbu live aan een kunstwerk. Hij laat zich hierbij inspireren door de tentoonstelling en door Tibetaanse muziek. Volg zijn creatieve proces tijdens een live painting performance. Op de dinsdagen tijdens de vakantie kan er geluisterd worden naar een hangdrumconcert.

Hier de link voor het hele kerst-programma Tropenmuseum.