Offshore Experience: prachtige tentoonstelling in Maritiem Museum Rotterdam

      Reacties uitgeschakeld voor Offshore Experience: prachtige tentoonstelling in Maritiem Museum Rotterdam

Maritiem museum offshore experienceWie kijkt nog naar Nederland als een zeevarende natie? U misschien niet (meer), maar de historie, onze één van de grootste zeehavens in de wereld: Rotterdam en de rol die Nederland nu speelt in de offshore-industrie maakt ons nog steeds een ze’varende’ natie van belang. Hoewel (boor)platforms in zee varen weliswaar niet, maar zijn wel hoogstandjes van techniek en de ‘opvarenden’ op deze off-shore platforms zijn goed op geleide vakmensen.

MDS_The Offshore Experience

The Offshore Experience. FOTO MARCO DE SWART

Terecht dat aan deze zo ‘onzichtbare’ industrie tak door een ‘Maritiem´- museum vol de aandacht wordt gegeven en met name onze jeugd in de gelegenheid wordt gesteld om actief kennis te maken met deze voor Nederland belangrijke activiteit.

Op vrijdag 17 december 2016 opent het Maritiem Museum deze semi-permanente (voor 7 jaar) tentoonstelling met daarom heen heel veel binnen en buiten activiteiten. Het persbericht zegt hierover:

In deze tentoonstelling gaan bezoekers op een uitdagende zoektocht op zee naar energie uit olie, gas, wind. Ze wanen zich aan boord van een platform op zee en drie kilometer onder water waar ze zélf ervaren hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denken mee over de energiewinning van morgen. De tentoonstelling is de eerste tentoonstelling in Nederland over een sector waar ons land groot in is, Hollands glorie van onze tijd.

Een prachtige aanleiding om in de komende vakantie weken een keer een dag te plannen voor het bezoek van dit werkelijk prachtige museum in Rotterdam.